Vad är produktmedia inom reklamvärlden

Du kanske har sett produktmedier tidigare, även om du inte vet vad de heter. I princip är det alla typer av produkter som har försetts med en logotyp, färg eller design för att kommunicera ett visst företag eller varumärke.

Du kan hitta produktmedia överallt, från butikshyllor och reklam till webbplatser och plattformar för sociala medier. Och eftersom det är så utbrett är det ett kraftfullt marknadsföringsverktyg för företag av alla storlekar.

I den här artikeln diskuterar vi fördelarna med att använda produktmedia för ditt företag och ger dig några tips för att komma igång.

Definition av produktmedia och reklam

Vad är då produktmedia? I ett nötskal är det alla typer av produkter som har försetts med en logotyp, färgsättning och/eller design för att kommunicera med ett visst företag eller varumärke.

Du kanske tänker: ”Varför skulle jag behöva det?”. Och det är en berättigad fråga. Din produkt kommunicerar ju redan ditt varumärke utan någon extra hjälp, eller hur?

Inte nödvändigtvis. Produktmedia kan ta ditt varumärke till nästa nivå genom att ge kunderna ytterligare ett lager information och visuella bilder att ta till sig. Dessutom hjälper det till att hålla ditt företag i fokus genom att ständigt påminna kunderna om vem du är och vad du står för.

Hur produktmedier kan öka försäljningen

Om du ännu inte använder produktmedier missar du ett kraftfullt verktyg för att öka försäljningen. Produktmedia handlar om att använda produkter som ett sätt att kommunicera ett budskap – det kan vara en logotyp, ett färgschema eller till och med bara en enkel design.

Och när det görs på rätt sätt kan produktmedia vara ett otroligt effektivt sätt att bygga upp varumärkeskännedom och marknadsföra ditt företag. Det är perfekt för att få ut ditt budskap på ett sätt som är visuellt tilltalande och lätt att förstå.

Att använda produktmedia är dessutom ett utmärkt sätt att visa kunderna att du är en trovärdig informationskälla. När de ser att dina produkter används i marknadsföring eller reklam sänder det budskapet att du är en auktoritet inom din bransch.

Vilka typer av produkter är bra att marknadsföra?

När det gäller produktmedier är allt möjligt! Men det finns några typer av produkter som fungerar särskilt bra.

Om du till exempel har en fysisk produkt, som ett smycke, kan du lägga till din logotyp och din slogan på förpackningen. Detta är ett utmärkt sätt att introducera potentiella kunder till ditt varumärke.

Om du har en digital produkt, till exempel en app, kan du skapa en videohandledning som visar hur man använder den. Detta är ett utmärkt sätt att introducera potentiella kunder till din produkt och visa dem vad den kan göra.

Och om du har en tjänst, som rörmokare eller bilreparationer, kan du skapa en infografik som beskriver de tjänster du erbjuder. Detta är ett utmärkt sätt att visa potentiella kunder vad du kan göra för dem och hur du kan hjälpa dem.

Hur man skapar en effektiv produktmediekampanj

Så hur kan du skapa en effektiv produktmediekampanj? Här är några tips:

För det första: Se till att du har ett tydligt mål i åtanke. Vad vill du uppnå med din kampanj? Vill du öka varumärkeskännedomen eller öka försäljningen?

För det andra bör du tänka på din målgrupp. Vem försöker du nå med din kampanj?

För det tredje ska du skapa en budget och se till att du har resurser för att genomföra din plan. produktmedier kan vara dyra, men det finns sätt att hålla kostnaderna nere.

För det fjärde, ta fram ett kreativt koncept och se till att dina produkter återspeglar dina varumärkesvärden.

För det femte, skapa en tidslinje och se till att alla dina ankor är i ordning innan du lanserar din kampanj.

För det sjätte, följ upp resultaten av din kampanj och justera vid behov.

Varför produktmedier är viktiga för ditt företag

Du kanske undrar varför produktmedier är så viktiga för ditt företag. När allt kommer omkring använder du förmodligen andra former av marknadsföring och kommunikation, så varför skulle du bry dig om produktmedia?

Det finns några skäl. För det första är produktmedia ett mycket effektivt sätt att bygga upp varumärkeskännedom. När människor ser din logotyp eller ditt namn på en produkt hjälper det dem att komma ihåg vem du är och vad du gör. Det skapar också en känsla av tillit och förtrogenhet.

En annan anledning att använda produktmedia är att det är ett utmärkt sätt att öka trafiken till din webbplats. Och slutligen är produktmedia ett fantastiskt sätt att öka försäljningen. Genom att ge människor fysiska produkter med din logotyp eller ditt varumärke på dem gör du det enkelt för dem att köpa från dig.

Hur man mäter framgången med din produktmediekampanj

Du har bestämt dig för att lansera en produktmediekampanj. Grattis! Men vad händer nu? Hur mäter du framgången?

Det finns några viktiga mått som du kan använda. Du kan titta på hur mycket medvetenhet din kampanj har skapat. Du kan spåra detta genom att övervaka prat i sociala medier, webbplatsbesök eller till och med försäljning.

Ett annat viktigt mått är engagemang. Du kan spåra detta genom att mäta saker som klick, delningar eller likes. Slutligen får du inte glömma att titta på hur din kampanj påverkar ditt resultat. Du kan spåra detta genom att mäta saker som varumärkessentiment, ledningsgenerering eller till och med konverteringsfrekvens.

Det kan vara svårt att mäta hur framgångsrik din produktmediekampanj är, men det är viktigt om du vill försäkra dig om att du får ut det mesta av din investering.

Slutsats

Som företag bör du använda produktmedier för att förbättra ditt varumärke och dina marknadsföringsinsatser. Genom att tillhandahålla visuellt tilltalande produkter som förknippas med ditt företag kan du öka konsumenternas medvetenhet och driva försäljningen. Produktmedia är inte bara ett utmärkt sätt att marknadsföra ditt företag, utan kan också användas för att skapa en engagerande närvaro online för ditt varumärke.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 2 =